Peugeot 307cc blir Peugeot 207cc

Vi har verkligen gillat vår Peugeot 307cc, dels för vi gillar Peugeot och dels för att det är en cab. Sen vi köpte den innan flytten till Frankrike har vi verkligen använd den mycket. Vi har lärt oss att här nere kan man använda en cab året om, man blir på sätt och vis beroende av det. Så fort termometern visa 20 grader eller mer så kör vi nercabbat.

Men den har också kostat oss en del, då i samband med omregistreringen och besiktningen upptäckte man en massa fel. Vi tänkte att det var en bra investering, men på senaste tiden började den låta riktigt illa och vi misstänkte att fler grejer är på g att gå sönder.

Samtidigt kändes bilen också lite stor. Vi har egentligen ingen behov av en stor bil här nere. Mindre passar bättre i garaget samt är lättare att parkera och förflytta sig i Frankrike.

Vi bestämde oss för att prata med den lokala Peugeot butiken och efter en konsultation samt mycket bra erbjudande på inbyte av vår bil samt ett bra pris för en sprillans ny Peugeot 207cc, bestämde vi oss att slå till. Den är mörk grafitgrå med svart läderklädsel och i avtalet ingår 5 års fri service! Detta ger oss mer kontrollerad stadig utgift varje månad istället för eventuella höga engångskostnader.

Bilen skulle komma kring den 15 december, men redan för en vecka sen ringde Peugeot och meddelade oss att vår bil är redo att hämtas. Vi blev lite chockade, men samtidigt lättade över faktum att vi kunde sluta oroa oss för att den gamla skulle packa ihop innan den nya kommer.

Nu har vi kört med den nya bilen hela helgen och det känns jättebra att ha en ny fräsch bil, inte minst för mig som håller på och tar körkort. Den har många fördelar mot 307cc för oss, och den nackdelen vi kan se drabbar mest våra gäster,  då utrymmen i baksätet är obefintliga! Sorry!

Voila!!!

1229 Total Views 1 Views Today
Dela inlägget
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.