Äntligen är även jag Vitale i Frankrike!

Efter månader av pappersarbete, samtal med svenska och franska myndigheter, brev som skickades hit och dit, från Sverige till Frankrike och tvärt om, har jag äntligen fått mitt Carte Vitale.

Detta underbara kort berättigar mig till fransk sjukvård på samma villkor som fransmännen. Känns som ett otroligt stort lättnad, då jag har de senaste 2 åren varit utförsäkrat från Sverige och inte försäkrat i Frankrike. Mycket stressig situation för mig, och mest frustrerande att jag inte kunde påverka något, då reglerna för EU är nya och jag hamnade lite emellan stolarna. Plus att jag hade lite otur med handläggarna i Sverige som skickade felaktig information till Frankrike, samtidigt som jag hade fått ett beslut från samma myndighet, men som inte stämde överens med de uppgifterna man hade skickat till Frankrike. Det var bara att vänta och hoppas på att det löser sig och att man klarar sig från allvarliga sjukdomar.
Nu kan jag i alla fall andas ut, då  allt är fixat och jag har mitt kort. Johan har ju haft sitt kort i över ett år.

Nu har jag stora förhoppningar på att fler saker löser sig under 2016. Några mål är att fixa klart körkortet och någon vettig sysselsättning till mig, en som passar ihop med att man har en pudel. Men allt har väl sin tid. Franska språket ligger också där nära och det är en stor bit som fortfarande saknas, men långsamt lär man sig även det.

Så so far so good!

Ha det bra!

Anette

2549 Total Views 1 Views Today
Dela inlägget

2 thoughts on “Äntligen är även jag Vitale i Frankrike!”

  1. Grattis, men jag hoppas förstås mest av allt att du ska hålla dig frisk så du inte behöver utnyttja din franska “sjukförsäkring”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.