Dag 21 – Så nära har vi aldrig varit!

I väntan på Golfe Juan gick vi in till en mäklare som hade en intressant 2 a, men den skrev hon kontrakt på medan vi väntade på henne. Hon hade dock en annan lägenhet att erbjuda, en 2a på 60 kvm i St Laurent du Var, mellan Cagnes-sur-mer och Nice. Hon frågade om vi hade jobb i Frankrike och har deklarerat i Frankrike, vi så NEJ.  Då sa hon att vi behöver bankgaranti, vi sa att det är inga problem och hon sa, ok då kan jag visa er bilder på lägenheten.

Vill ni se den? Ja, nu? Ja, nu, sa hon, så vi åkte dit, inga förväntningar. Det var en trevlig  stor 2a, med fint vardagsrum, sovrum och ok kök, om man skaffar vitvaror. Och en stor balkong, större än den i Golfen. Det fanns stort garage, ett förråd, gemensam pool, trevlig trädgård. Vi gillade lägenheten och sa att vi är intresserade, då sa hon, bra! Vi ordnar papperna. 1 timme senare satt vi på hennes kontor och fyllde i blanketter, hon ringde vår bankman och skulle skicka papperna till honom. Vi överförde pengar till franska kontot. Allt gick sååååå fort.

Sen sa hon, om banken säger ja, då får ni den, om ej…. sorry!

Vi åkte direkt till banken, men våra pengar har inte kommit in än. Bankmannen sa att när de väl kommer in så tar det 2-3 dagar att fixa garantin. Sen ska vi skriva under garantin och åka med den till mäklaren. Ingen aning hur det blir, men för en stund kändes det så nära!

Bankmannen berättade också att det är även svårt för fransmän med bra arbeten att hyra en lägenhet, då man har orimliga krav. Skrämmande? Ja, men nu är vi här, så det är bara att köra vidare.

Vi åkte runt St Laurent du Var för att bekanta oss med området.  Det var fint, kändes som en trevlig fransk liten stad, nära till playan och allt. Vi kan bo där, inga bekymmer. Nu hoppas vi bara att allt skyndas på, då vi har bara en vecka kvar…. Även om vi har lite back-upp planer, skulle det kännas skönt med att ha nycklarna i fickan på vägen till Sverige….

Men som sagt, så nära har vi aldrig varit!

6448 Total Views 5 Views Today
Dela inlägget
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 thoughts on “Dag 21 – Så nära har vi aldrig varit!”

 1. Vad kul att ni varit i marinan, där har vi själva funderat på att köpa en sommarlägenhet. I St Laurent du Var finns Europas bästa snabbköp – Cap 2000. I småbåtshamnen finns ett stort antal bra restauranger. Hit åker ofta Niceborna för att äta.
  Vi fortsätter att hålla tummarna för er. Kram Gunnel & Thomas
  Kram Gunnel & Thomas

  1. Tack Gunnel och Thomas! Vi gillade St Laurent du Var…. Vi får se var vi hamnar.
   Kramar!

 2. Hoppas det går vägen nu. Fortsatt lycka till.

  1. Hej Anne. Nu är det spännande som sjutton, och nervöst. Saker går inte så fort som man hade önskat, men det är kanske meningen. Vi får se.
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.