Dag 22 – Pengar på banken, men ändå stopp!

Möte med Orpi Immobiliere gick bra. Lägenheten var ok, men lite för liten och terrassen mindre än i den förra. Vi frågade mäklaren rakt ut om de hade problem med att hyra ut till svenskar med jobb i Sverige, men hon sa att det inte var några problem, bara man hade bankgaranti ( 1 årshyra undanstoppad på ett speciellt konto, som projekt). Och nej, det är inga problem idag. Vi ska fundera över helgen, eller snarare tills vi vet vad som händer med den andra lägenheten.

Gällande den andra lägenheten så kom våra pengar in på franska bankkontot, men dessvärre hade vår bankman gått redan för dagen. Vi får vänta till på måndag.

Samtidigt ringde mäklaren om den första lägenheten, 3an vi såg i början. Hon hade inget besked, då vårt ärende var för komplicerad….. Jaaaa. Vi skall ju förutom att de tycker att vi är typ OK eller något, skall ha 1 årshyra undanstoppad på ett särskild konto. Det är ju enkelt…. Men ej för Foncia… Tyvärr. Vi har egentligen gett upp denna lägenhet och tycker tom att det är lika bra att inte få den. Lägenhet nr 2 är bättre planerade 60 kvm samt har ett bättre läge. Det vi förlorar är ett gästrum, men vi ordnar så att vardagsrummet kan enkel bli ett gästrum, genom att investera i en riktigt bra bäddsoffa. Och på tal om den, så såg vi en perfekt idag. Så fort vi har en adress köper vi den.

På eftermiddagen var vi förbi Cap 3000, ett köpcentrum nära potentiella lägenheten, mycket bra. Tack för tipset, Gunnel!

Sen hittade vi av en slump en festbutik och köpte lite dekoration till vår Bye bye party och sen åkte vi till hotellet och satt i trädgården. Middag igen vid stranden. Idag sjötunga, riktigt bra!!!!

Imorgon drar vi till Vaucluse och tar lite semester.

Hörs snart

A & J

 

 

6078 Total Views 5 Views Today
Dela inlägget
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 thoughts on “Dag 22 – Pengar på banken, men ändå stopp!”

 1. Har ni funderat på att hyra ett gîte privat med ett lite längre kontrakt istället? Så här till hösten när semesterfirarna försvinner är det många gîte som står tomma och ägarna utannonserar uthyrning månatligen, på halvårsbasis, o.s.v. ofta till förmånlig kostnad. De är också ofta vana vid att hyra ut till utlänningar. Dessa är dock ofta helt eller halvt möblerade, men ni kommer också i helt rätt tid till skolstarten för det är mycket omöblerade eller halvmöblerade hem som hyrs ut på sexmånaderskontrakt just med studerande, undervisande, och liknande i åtanke.

  Man hittar dem bl.a. under uthyrning på http://www.leboncoin.fr/

 2. Hej Emma. Tack för tipset, detta är definitivt bra alternativ till att börja med om vi inte hittar något annat.
  Ha det fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.