Dag 25 – En boll borta, två tillkommit!

Johan ringde vår bankman direkt på morgonen. Till slut svarade han och de kom överens om att bankgarantin blir klar på onsdag kl 16:00. Vi skrev till mäklaren och bad om en mötestid på onsdag kl 17:30. Sen åkte vi till Forcalquier på marknad och för att  köpa timjanlikör, då vi har en rolig idé, men det ska vi inte skriva om nu. På vägen dit ringde vår mäklare om första lägenheten, den i Golfe Juan. Hon beklagade, men vi blev inte godkända, fast vi uppfyller alla krav egentligen. Men eftersom vi ändå vill inte längre ha denna lägenhet, så gör det inget. En boll borta. Men hon så, att det var hennes kollega som inte godkände oss. Hon själv tycker att vi uppfyller alla krav och  hon erbjöd oss den första lägenheten vi såg i Vallauris, den som hade lite liten balkong och utan utsikt, men det känns i alla fall bra att få ett alternativ till. Vi skall fundera och återkomma till henne snarast. Plus att hon har en lägenhet till i Biot som vi inte sett ännu, men som kan vara av intresse. Två möjligheter till, bra!

Vi är dock fortfarande mest intresserade av den tvåan som låg i St Laurent du Var, pga läget samt balkongen som var stor. Och poolen, och trädgården osv. Men vi vet ju inte hur processerna går till här och vi fattar ju inte heller allt som sägs, även om vi fattar mer än vi trodde. Därför frågade vi vår underbara lärarinna Marie-Jeanne om hon kan hjälpa oss och ringa mäklaren och prata ordentlig franska och fråga om hur det ligger till. Om det verkligen är så, att om vi har garantin, så får vi lägenheten. Marie-Jeanne är så underbar så hon ringde mäklaren och dubbelkollade och det verkligen verkar vara så att, om vi lämnar garanti, så får vi lägenheten. Det som var dock viktigt att garantin kom direkt från banken och inte via oss. Johan måste alltså ringa Bankmannen igen imorgon bitti och förtydliga saker och ting. Nu får vi hoppas att han kan leverera garantin snarast och sen kan vi skriva ett kontrakt på lägenheten.

Samtidigt så har vi ju hunnit köpa porslin och annat som vi skulle lämna i lägenheten, som vi inte vet om vi har och när vi har den. Vi ringde vår vän Christer och frågade om vi kan “dumpa” tillfälligt grejerna hos honom, ifall vi inte har fått några nycklar innan vi skall tillbaka till Sverige. Christer skall kolla om vi kan få till det med alla nycklar och så och återkommer till oss.

Sen åkte vi och köpte lite öl till festen, framför allt till Henrik som gillar en speciell fransk öl. Henrik, nu är festen fixat för dig…

Middag på en vinbar i Sorken, en charkuteritallrik och några glas vin av fransk storlek.

Nu sova lite för att orka med morgondagens äventyr.

PS. Idag blev det svalare, bara 25-27 grader, kan det vara så att hösten är på väg in? Jaaaa, vi får se.

Kram
Anette & Johan

 

5536 Total Views 10 Views Today
Dela inlägget
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “Dag 25 – En boll borta, två tillkommit!”

  1. Håller tummarna varje dag ska ni veta då jag läser om ert stångande. Ta hand om solen & varandra.
    K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.