Dag 27 – Lägenheten är reserverad!

Idag var det jobbigaste dagen på denna resa. Vi försökte få tag på Bankmannen hela förmiddagen utan att lyckats. Tiden gick och vi ringde, var 10 minut, utan att veta om man skall ringa eller snällt vänta. Hur gör man här, hur beter man sig? Ingen ringer oss och meddelar vad som händer. Är det något som händer i bakgrunden? Eller inget? Det värsta som finns är ovissheten och dagen gick i ovisshetens tecken ända till 14:30. Då fick vi tag på Bankmannen och bestämde tid för träff kl 16:00. Ännu mer väntan och ännu mer ovisshet.

När vi kom dit hade han faktiskt förberett våra papper, men överföringen av pengar var inte klar. Så han började med att förbereda det. Man måste skapa ett Projet du Baie, där man sätter in hyra x 12 och tillverkar ett officiellt dokument. Dokumentet skall sedan till Marseille för bearbetning av huvudkontoret och sen tillbaka till Antibes för våra underskrifter. Sen har vi garantie bancaire. Det tar visst 3-4 arbetsdagar. Det har inte vi. Så Bankmannen skrev ett brev till mäklaren om att vi är på g. Det skulle räcka för underlag till kontraktskrivningen. Vi frågade också hur vi skall betala avgiften till mäklaren samt första hyran och fick veta att vi kan föra över de pengar till mäklarfirman direkt. Bankmannen ringde mäklarfirman och kollade beloppet, sen gjorde han en överföring.

Vi fick också våra Carte Bleu/VISA kort. Så coolt!!!!! Dock skall koden till korten skickas till Sverige. Vi får vänta på att använda dem.

Sen åkte vi till mäklaren som sa, att vi inte kan skriva något kontrakt idag. Hon MÅSTE ha originaldokumentet som skall tillverkas i Marseille. Men vi skall ju till Sverige på lördag. Hon sa, lägenheten är reserverad till er. Den är eran. Så ta det lugnt.
Hon skall kolla med sin chef om pappret från banken räcker som underlag för kontraktskrivning eller om vi måste stanna i Frankrike några dagar extra för att invänta DET dokumentet. Svaret kommer imorgon. Vi måste också fixa en Assurance d’habitation multirisques (Hemförsäkring), då utan det kan man inte skriva på kontraktet. Det visste vi om,  det är inga problem. Imorgon åker vi förbi AXA (Försäkringsbolaget) och fixar försäkringen eller åtminstone påbörjar processen.

Bifogar länk till lägenheten, så ni får se lite av den. I annonsen står dock fel antal kvadratmeter, det skall vara 60, inte 50.
http://www.saintpierreimmobilier.fr/details.php lang=fr&agence_id=2570&bien_id=286018535

Det börjar sjunka in att man skall flytta hit, men innan dess massor att fixa.

Helen, köp några hattar och solglasögon till Chillis, då hon skall flytta till Rivieran!

Nu sova, ont i huvudet och båda helt slut!

Kramar

Anette & Johan

 

2824 Total Views 2 Views Today
Dela inlägget
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.